Arritja e Trinisë së Shenjtë të shitjes me pakicë të modës


Notting Hill është i famshëm për shtëpitë e tij shumëngjyrëshe, tregjet shumëngjyrëshe dhe personazhet shumëngjyrëshe.

Pra, është e përshtatshme që në një cep të kësaj enklavë perëndimore të Londrës të ketë selinë e një marke të re mode që ka të bëjë me modele të guximshme printimesh dhe dizajne të ndritshme.

Por OMNES dëshiron të jetë më shumë sesa thjesht e bukur nga jashtë, ajo u krijua me qëllimin specifik për të bërë modën e qëndrueshme dhe etike të aksesueshme për masat.

Kompania u themelua me misionin specifik për të prodhuar “modë që nuk i kushton tokës” dhe është pozitive ndaj klimës dhe shumë transparente.

Pavarësisht se u lançua në vitin 2020 gjatë kulmit të pandemisë, ajo ka krijuar një numër të madh ndjekësish nga goja në gojë dhe pritet të arrijë 6 milionë paund në shitje këtë vit – të gjitha përmes faqes së saj të internetit.

Adhuruesit përfshijnë yllin e Bridgerton, Florence Hunt, komedianin, aktorin dhe shkrimtarin irlandez Aisling Bea, i cili luan së bashku me Paul Rudd në Living With Yourself, dhe prezantuesen televizive britanike Holly Willoughby.

Themeluesi Jordan Razavi më foli nga Great Western Studios, qendra krijuese ku bazohen 22 dizajnerët dhe punonjësit e zyrës, për të mësuar më shumë rreth kësaj sipërmarrje të re të guximshme.

Christopher Marquis: Ju lutemi ndani pak rreth prejardhjes suaj në modë dhe motivimeve për themelimin e Omnes?

Jordan Razavi: OMNES lindi nga një zhgënjim për sasinë e modës së shpejtë që shitej dhe fakti që moda e qëndrueshme e bërë me përgjegjësi ishte kaq e shtrenjtë. Ndjeva se kishte një mundësi për t’i bërë gjërat më mirë, për të ekzistuar një markë nga e cila njerëzit mund të ndjehen mirë për të blerë.

Unë jam me origjinë nga Cheshire, Anglia veriperëndimore, kam studiuar biznes dhe shkenca politike në Trinity College, Dublin dhe që atëherë kam punuar në një sërë biznesesh tregtare. Doja të bashkoja përvojën time në biznes me kreativitetin që vjen me modën. Kisha disa vite që kisha bashkuar infrastrukturën për të nisur OMNES dhe gjatë bllokimit shfrytëzova mundësinë për të nisur biznesin në fund të vitit 2020. Duke pasur parasysh vështirësitë e shkaktuara nga Covid në vitet e fundit, për fat ne kemi gjetur tregun për të Jini shumë të hapur ndaj asaj që po bëjmë dhe filozofisë sonë, duke arritur rritje eksponenciale që nga fillimi.

Marquis: Ju thoni se keni arritur Trininë e Shenjtë të shitjes me pakicë të modës – veshje të dëshirueshme, të përballueshme dhe të qëndrueshme – si e bëtë këtë kur markat shumë më të mëdha kanë dështuar?

Razvi: OMNES është latinisht për ‘të gjithë’ dhe ne donim që në fillim të tregonim se rrobat mund të ishin të dëshirueshme, të qëndrueshme dhe të përballueshme në të njëjtën kohë, për të gjithë, dhe gjithashtu ta bënin botën një vend më të mirë. Pra, është futur në ADN-në tonë: ne u nisëm që nga fillimi për të pasur një qasje totale 360 ​​ndaj qëndrueshmërisë pa asnjë larje jeshile.

Do të thotë që ne i kemi futur proceset në fillim dhe kemi bashkëpunuar me furnitorët dhe prodhuesit për t’i arritur ato. Instalimi i një politike partneriteti që siguron që të gjitha fabrikat tona të auditohen për paga të barabarta, kushte të drejta pune dhe një sërë të drejtash të tjera të punëtorëve ishte thelbësor për ne. Ne jemi një biznes kështu që duhet të jemi të qëndrueshëm – por njerëzit dhe planeti janë po aq të rëndësishëm sa fitimet dhe nëse ndonjëherë është e vështirë të kënaqësh të tre, atëherë janë marzhet që japin.

Qëndrueshmëria dhe transparenca nuk janë gjëra që janë rifutur në biznes me disa linja prodhimi dhe disa marketing. Është në ADN-në e markës dhe është ndërtuar në kompani që nga fillimi, në zemër të modelit të biznesit.

Marquis: Për një kompani të re, gjetja dhe mbajtja e zinxhirëve të mirë dhe etikë të furnizimit dhe llogaridhënies është tepër e vështirë dhe kërkon sasi të mëdha burimesh – veçanërisht nëse është përtej kufijve, si e bëni? Faqja juaj e internetit raporton se zinxhiri juaj i furnizimit është aq transparent saqë konsumatorët mund të zbulojnë se sa paga marrin punëtorët e pushimeve. Mund të jepni më shumë detaje për këtë?

Razvi: U deshën gati dy vjet për të gjetur partnerët me të cilët donim të punonim për ta bërë OMNES një markë plotësisht të qëndrueshme. Që në fillim ne kemi punuar shumë për të siguruar që çdo proces të hulumtohet dhe monitorohet me kujdes për t’u siguruar që çdo artikull të jetë bërë sipas standardeve më të larta mjedisore.

Ne fillojmë duke ndërtuar politikat kryesore për partnerët dhe bashkëpunëtorët tanë, dhe më pas punojmë me organizatat për t’u siguruar që ato të kontrollohen dhe zbatohen. Të gjithë furnizuesit duhet të punojnë sipas politikës sonë të partneritetit e cila është publikuar në faqen tonë të internetit.

Për shembull, kur bëhet fjalë për furnitorët, ne kryesisht shikojmë te Sedex, organizata jofitimprurëse me bazë në Britani që auditon dhe vlerëson fabrikat sipas Parimeve Udhëzuese të Kombeve të Bashkuara dhe konventave të Organizatës Ndërkombëtare të Punës.

Në gjurmën tonë të karbonit, ne përdorim një start-up britanik të teknologjisë së pastër të quajtur Earthly, për të kompensuar gjurmën tonë të karbonit. Kompania investon në projekte që mbrojnë, rivendosin dhe rivendosin ekosistemet thelbësore si pyjet, tokat torfe, mangroves dhe shtretërit e detit. Jemi në një udhëtim dhe përdorimi i këtyre partnerëve do të thotë se mund të publikojmë gjithçka në faqen tonë të internetit për të treguar transparencë totale deri në numrin e pushimeve dhe pagave që marrin punëtorët.

Markez: Ju thoni në faqen tuaj të internetit se jeni pozitiv ndaj klimës dhe kompensoni 10 për qind më shumë karbon sesa prodhoni. Si funksionon kjo në të vërtetë? Pse 10 për qind më shumë? Çfarë praktikash bën kompania për të reduktuar më tej gjurmën e saj të karbonit? Shumë marka pretendojnë se janë të qëndrueshme, por shpesh akuzohen për ‘larje të gjelbër’. Si jeni ju ndryshe? Si mund ta vërtetoni këtë? Cilat janë rregullat e vështira dhe të shpejta me të cilat jetoni, që të tjerët mund të bëjnë kompromis?

Razvi: Ne po e ndryshojmë këtë në 25 për qind, një nismë që do të nisë me raportin tonë të qëndrueshmërisë në gusht. Ne donim të fillonim me 10 përqind pasi kjo ishte një shifër e arritshme për një biznes të ri, tani jemi gati të japim më shumë një premtim.

Të kesh një kompani të jashtme si Earthly që na auditon do të thotë se nuk ka ku të fshihesh. Ky ekosistem i ri i kompanive rreth qëndrueshmërisë është krijuar nga njerëz shumë të pasionuar dhe ata nuk do të bëjnë kompromis. Earthly kompenson karbonin tonë përmes BAM që qëndron për Bosques Amazonicos, e cila është një organizatë që mbron dhe përmirëson pyjet e shiut në Peru. Jo vetëm kaq, por mbështet industrinë lokale të arrave braziliane që ofron punësim dhe mjete jetese.

Ne jemi po aq të pasionuar dhe ekipi ynë i qëndrueshmërisë gjithashtu auditon atë që bëjmë dhe gjithmonë kërkon të përmirësojë proceset tona. Për shembull, një nga përdorimet tona më të mëdha të karbonit është nevoja për të fluturuar mostrat drejt dhe nga furnizuesit tanë dhe ne shpresojmë ta zvogëlojmë këtë me më shumë procese të projektimit të bazuara në dixhital. Një shembull është se së shpejti do të fillojmë prodhimin e një pjese të koleksionit tonë në Mbretërinë e Bashkuar, i cili gjithashtu do të ndihmojë disi në reduktimin e gjurmës sonë të karbonit.

Ne jemi një markë e modës, kështu që padyshim që duam të prodhojmë rroba me të cilat të dukeni mirë, por po aq e rëndësishme është që ne duam të ndihemi mirë për t’i bërë ato dhe që ju të ndiheni mirë me blerjen e tyre. Krishtlindjet e kaluar ne morëm një vendim që të mos prodhonim asnjë veshje me temina, sepse nuk mund të siguronim një cilësi të qëndrueshme të materialit, kështu që thjesht nuk e bëmë atë. Për një shitës me pakicë të modës, kjo është një sakrificë e rëndësishme financiare për të bërë gjatë sezonit të festave. Ne jemi gjithashtu në proces të certifikimit të B Corp, i cili është gjithashtu një vulë sigurie e autoritetit.

Marquis: Flitet shumë për ekonominë rrethore, si përshtaten rrobat tuaja në këtë? A mund të jepni një shembull se si një nga produktet tuaja mund të ketë shumë jetë? Shumë produkte të ricikluara përdorin më shumë energji në prodhimin e tyre sesa pëlhura krejt të reja, si garantoni se nuk është kështu?

Razvi: Lëvizja drejt një ekonomie rrethore është diçka për të cilën ne jemi të pasionuar si markë. Do të thotë që nga fazat e para të dizajnit deri në fund të ciklit jetësor të veshjes, ne sigurohemi që të mbyllim sa më shumë unazën duke eliminuar mbetjet dhe duke mbajtur produktet në qarkullim. Ne e bëjmë këtë në tre mënyra; përmes përfshirjes së mbeturinave në koleksionet tona, shoqëritë tona bamirëse dhe programin tonë të riciklimit.

Këtë vit, ne kemi lançuar koleksionin tonë të parë në histori, jo vetëm që ndihmon në zvogëlimin e mbetjeve të tekstilit, por gjithashtu u ofron klientëve tanë një koleksion unik kapsulash në kuptimin që veshja e mbeturinave nuk do të jetë më në prodhim dhe prodhohet në sasi më të ulëta. , që do të thotë se ajo që ata marrin është me të vërtetë unike.

Ne kemi punuar gjithmonë me bamirësi për produktin tonë të fundit të jetës dhe për momentin po krijojmë një partneritet me dy bamirësi të reja, Dress for Success dhe Smart Works, që fuqizojnë gratë të arrijnë sukses ekonomik dhe të lulëzojnë në vendin e punës duke ofruar ato me mjete zhvillimi dhe veshje profesionale. Ne gjithmonë sigurojmë që çdo veshje e tepërt që mbajmë të qëndrojë jashtë deponive dhe shpesh t’i përdorim mirë nëpërmjet donacioneve tona të veshjeve për to.

Për të marrë materialet tona, ne punojmë me fabrikat e pëlhurave që janë regjistruar si pjesë e Koalicionit të Veshjeve të Qëndrueshme – një organizatë e angazhuar për matjen dhe përmirësimin e ndikimeve të qëndrueshmërisë sociale dhe mjedisore.

Marquis: Faqja e internetit e kompanisë suaj thotë se 80% e ndikimit mjedisor të një veshjeje përcaktohet në fazën e projektimit. Është një pretendim tërheqës dhe freskues. Mund të shpjegoni se si funksionon kjo? A keni ndonjë burim të jashtëm të industrisë për ta konfirmuar këtë?

Razvi: Unë besoj se kjo buron nga një raport i direktivës së BE-së për eko-dizajn. Për ne, ka të bëjë me shqyrtimin e kujdesshëm të zgjedhjes së pëlhurës dhe detajeve të dizajnit të produktit që në fillim. Në OMNES, ne mendojmë për ciklin e jetës së veshjes që në fillim, duke siguruar që të gjitha fazat e procesit të krijimit dhe vendimet që rrethojnë zinxhirin tonë të furnizimit të jenë transparente dhe të përgjegjshme. Ne përpiqemi të përdorim materialet më të qëndrueshme dhe inovative për t’u siguruar që jo vetëm po krijojmë produkte të bukura, me cilësi të lartë dhe të arritshme, por edhe që po reduktojmë ndikimin tonë mjedisor sa më shumë që të jetë e mundur.

Marquis: Rrobat tuaja kanë çmime pak më të larta se disa të ashtuquajtura dyqane të modës së shpejtë, a mendoni se konsumatorët do të paguajnë ekstra dhe pse? Shumë konsumatorë pretendojnë se duan të blejnë me përgjegjësi, por faktet nuk e vërtetojnë gjithmonë këtë. Kompanitë si Shein dhe Boohoo kalojnë nga fuqia në fuqi me një modë jashtëzakonisht të lirë. Mendoni se do të ndryshojë apo klientët tuaj janë krejtësisht të ndryshëm nga ata që blejnë modë të shpejtë?

Razvi: Çmimet tona ndonjëherë mund të jenë pak më të shtrenjta se disa prej markave të njohura, por përgjithësisht ne besojmë se i përputhemi, duke shkëlqyer në cilësi në krahasim me kthimin e shpejtë.

Audienca jonë e synuar është një grua globale 20 deri në 35 vjeç, e cila kujdeset për botën në të cilën jetojnë dhe dëshiron të blejë më mirë. Ne besojmë se ka një ndryshim. Klientët po bëhen më të zgjuar, duke dashur më shumë pjesë investimi që do të zgjasin një kohë të gjatë dhe me çmime të përballueshme, OMNES nuk është një markë e shpejtë e modës.

Do të gënjeja nëse do të thosha se të gjithë klientët tanë janë krejtësisht të ndryshëm dhe se të gjithë i blenë rrobat tona sepse donin të shpëtonin planetin, shumë i blejnë sepse janë dizajne të shkëlqyera, por ata gjithashtu shmangin atë faj të bezdisshëm që shkon me modë e lirë e hedhur.

Marquis: Moda e qëndrueshme po bëhet më shumë një treg i mbushur me njerëz me njerëz si H&M që përpiqen të lëvizin në hapësirë: përveç modeleve tuaja të shkëlqyera, cila është pika juaj unike e shitjes?

Razvi: Pikat tona të forta janë transparenca jonë totale dhe se ne e ndërtuam kompaninë nga e para me qëndrueshmëri dhe drejtësi në zemër të modelit të biznesit. Nuk është diçka që ne e kemi rinovuar dhe është në të gjithë biznesin, jo vetëm në disa linja prodhimi. Ne po mësojmë shumë në këtë udhëtim dhe ambicia ime është që OMNES të vazhdojë zgjerimin e saj, të mos pushojë kurrë dhe të jetë marka e qëndrueshme e rrugës së lartë nga e cila njerëzit mund të ndihen mirë kur blejnë.Source link

Related posts

Leave a Comment

two × 1 =